miercuri, 9 iulie 2008

Involved or commited?

01.07.2008. Ora 02:30. Cald. Insomnie. Fiecare se loveste de asa ceva, macar o data in viata.


M'am gandit ca daca nu pot dormi, macar am posibilitatea sa vad un film, in liniste. Nu sunt cel mai mare fan al productiilor de la Hollywood care ma tin in fata monitorului o ora si jumatate, iar la final ajung sa ma intreb: "Hey,asta'i tot?!". Asa ca, am ales sa revad un episod dintr'un oarecare serial. "Let the angels commit" [Ro:"Lasa ingerii sa'si ia angajamentul"] mi s'a parut promitator numele :). "ARE YOU INVOLVED OR COMMITED?" [Ro:"Esti doar implicat sau dedicat?"] aceasta fraza cheie mi'a dat de gandit. E bine sa fii dedicat sau e suficient sa te implici, oferind persoanei de alaturi doar strictul necesar? Se presupune ca fiecare om este pus, macar o data, in situatia de a se implica, de a oferi cuiva afectiune, fidelitate, respect si multe altele necesare unei existente umane decente [si aici ma refer strict la planul psihologic]. Insa putini ajung sa treaca la urmatorul nivel: dedicarea. A fi dedicat inseamna sa fii "acolo" pentru El/Ea oricand este nevoie. A fi dedicat inseamna sa fii TOTUL pentru cineva si sa oferi TOT ce ai, in orice situatie, ceea ce nu e deloc simplu.

Dar se mai merita sa fii cel dedicat,tinand cont de tot ceea ce auzim si de toate intamplarile din ziua de azi? Eu sunt sigura ca da. Tu ce crezi?:)

5 comentarii:

Cosmin spunea...

nu merita, dar o fac mai mereu :|
nu merita sa fii dedicat, nu merita sa fii totul pentru cineva si sa oferi tot ce ai pentru ca acel cineva se va satura de tine, acel cineva doreste si el putina libertate pana la urma.

ii dau exemplu pe parintii care nu se dedica total pentru copii lor si incerca sa le ofere tot ce pot, cu toate astea copii se poarta cu un oare care dispret fata de ei si abia asteapta sa scape, sa aiba libertate.

trebuie sa fie reciproca aceasta dedicare altfel nu tine.

Alex spunea...

da, absolut ca da. dar pana sa te investesti total in cineva trebuie sa fii sigur ca ea e aleasa. nu ma investesc in 100 de fete pana sa ajung la cea finala

Cosmin spunea...

vorbesti de parca ar fi banci.

nu mi-am impus nicioata sa ma dedic cuiva, totul a pornit de la inima, am ascultat de ea mereu.
sa nu te investesti in nimeni, caci asa si vei ramane, ai cele mai multe sanse.
nu exista "facuti unule pentru celalalt" si chestii de genul, dragostea trebuie cautata, nu vine singura la tine.
pentru a afla dragostea trebuie sa dai sanse, sa te dedici, sa incerci, sa crezi.

nimeni nu stie daca este sau nu persoana potrivita, trebuie sa incerci.
iti pot face cunostinta cu persoane care s-au desparit dupa 6 ani si chiar 25ani de casnicie.
tu de unde o sa stii care o sa fie cea "finala" din prima?
ce conditii trebuie sa indeplineasca, ce criterii, care e metoda de evaluare?

Chrys spunea...

@alex..eu m'am dedicat de fiecare data.intr'adevar,nu s'a meritat,dar nu am avut de unde sa stiu asta pana nu am incercat:).

Cosmin spunea...

tocmai asta este problema. niciodata nu stii daca merita!
singura modalitate este de a incerca, de a da sansa.